Circl

Circl is een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar de benodigde krachten uit de samenleving, business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld

Circl is een circulair platform op de Amsterdamse Zuidas waar de benodigde krachten uit de samenleving, business en finance samen in beweging komen voor een duurzame wereld. Het ABN AMRO Paviljoen is uniek in Nederland: het eerste praktijkvoorbeeld van duurzaam en circulair ontwerpen. Een plek die ABN AMRO heeft gecreëerd om de opgedane kennis over circulariteit te delen en klanten daar goed over te kunnen adviseren. En verbinding te maken. Met klanten, collega’s, belangstellenden, buurtbewoners, voorbijgangers en studenten. Een gebouw dat volgens duurzame en circulaire principes is gebouwd.

De studenten van de Green Offices van het MBO College Zuid en MBO College Zuid-Oost kwamen op bezoek bij de CIRCL. Grof Zuid werkt aan duurzaamheid binnen MBO College Zuid, ze willen studenten & docenten bewust en enthousiast maken over duurzaamheid. Hierbij ondersteunen ze opleidingen met projecten rondom duurzaamheid en initiëren ze projecten die voor een gedragsverandering kunnen zorgen. Greenoffice (Gro1) houdt zich bezig met duurzaamheid van alle ROC’s en Flevoland. Beide partijen geloven in de nieuwe, circulaire economie en bovenal dat we dit alleen gezamenlijk kunnen realiseren.

We waren uitgenodigd door de CIRCL het was voor ons een nieuwe uitdaging en ervaring en waren er heel enthousiast over dat we de kans hadden om samen over duurzaamheid te praten. Tevens hebben we van ABN Amro fotoapparatuur gekregen (van de voormalige bedrijfsfotograaf) à…..Dit was een donatie aan de green office (oude spullen niet weggooien maar hergebruiken en duurzame samenwerkingen creëren vanuit CIRCL). Voor dat de uitreiking plaats vond bij de Circl kregen we informatie over het gebouw die heel duurzaam is gebouwd en over de duurzame matrialen waar ze gebruik van maken. (Banken van Forbo en wanden van oude bedrijfskleding, stroom is gelijkstroom, gebruik van oude kozijnen van oud phillips kantoor urban mining). De organisatie werkt alleen met duurzame ondernemingen.

We hebben daarna een workshop fotografie ontvangen van fotograaf Carro, dit was een bijzonder moment doordat we een kijkje mochten nemen in de wereld van fotografie. Daardoor hebben we een heel ander kijk gekregen over het fotograferen… We kwamen binnen met de instelling dat als je een foto maakt je niet op heel veel dingen moet letten. Niet wetende dat er veel meer bij komt kijken zoals: Is het licht goed, is het te donker, wat is je mooiste kant, zijn we op een plaats dat het licht kan weerkaatsen?. Dat zijn allemaal aspecten waar je op moet letten als je een perfecte foto wilt maken. Ook mochten we zelf model spelen en we mochten zelf de medestudenten fotograferen. Hierdoor konden we inzien waar je precies op moet letten en kregen we tips mee om in verdere projecten te gebruiken.

We hebben heel erg genoten van de nieuwe ervaring die we hebben opgedaan. Ook zijn we ontzettend blij met de samenwerking die we zijn aangegaan. En we hopen op hele mooie resultaten die we dan weer met ze alle kunnen delen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *