Afval scheiden op het ROC van Amsterdam College Zuid

Het scheiden van afval is een belangrijk proces. Dit is een proces waarbij het belangrijk is dat alles goed verloopt. In deze blog willen wij jullie graag wat informatie geven over de prullenbakken en hun doel.

Het scheiden van afval is een belangrijk proces. Dit is een proces waarbij het belangrijk is dat alles goed verloopt. In deze blog willen wij jullie graag wat informatie geven over de prullenbakken en hun doel.

Waarom is het afval scheiden op school belangrijk?

We scheiden afval op school zodat het afval wat wij met zijn alle produceren zoveel mogelijk gerecycled kan worden. Op dit moment zien wij dat dit proces niet goed verloopt. Dit is natuurlijk erg jammer. Het is namelijk zo dat op het moment dat wij met zijn alle het afval goed voor scheiden 80% hiervan gerecycled kan worden.

Nu is het dus zo dat het afval na gescheden wordt door een externe organisatie, waarbij het rest afval wordt door een automaat nog een keer gescheden. Wij zorgen er nu voor dat het afval dat wij op dit moment produceren nog maar voor 30% gerecycled kan worden.

Waarom komen er niet meer prullenbakken?

De prullenbakken zijn geplaats op de plekken waar er afval gemaakt hoort te worden. Er wordt bijvoorbeeld nu gegeten in ruimtes waar niet gegeten mag worden en daarom staan er op bepaalde plekken geen vuilnisbakken, zoals in de klaslokalen.

Het is dan ook de bedoeling dat de prullenbakken niet van hun plek of uit elkaar gehaald moeten worden wegens gebruiksgemak. Hierdoor ontbreken er op bepaalde plekken bepaalde prullenbakken, waardoor je te lang moet zoeken waar je bijvoorbeeld je bananenschil weg kan gooien.

Vragen en Feedback

Heb je vragen over de prullenbakken of zijn er onduidelijkheden? Twijfel dan niet om ons te benaderen. Wij vinden het belangrijk dat het afvalscheidingsproces zo goed mogelijk verloopt.

Ook jullie feedback is van harte welkom. Alhoewel wij niet verantwoordelijk zijn voor het rondslingerende afval op school.

Neem contact met ons op door een berichtje op Instagram te sturen @grof_zuid. Of stuur een mailtje naar a.deklerkmorrice@rocva.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *