Wij zijn Grof Zuid

Wij zetten ons in om studenten en docenten te enthousiasmeren voor verschillende duurzaamheidsonderwerpen.

Misschien heb je ons wel eens voorbij zien komen op onze Instagram. Of je kent ons van onze activiteiten binnen de school. Of misschien ken je ons wel helemaal niet, dat kan ook. In deze blog beschrijven wij wat Grof Zuid is en wat wij doen.

Wat is Grof Zuid?

Grof Zuid is een organisatie binnen onze school. Wij zetten ons in om studenten en docenten te enthousiasmeren voor verschillende duurzaamheidsonderwerpen. Wij zetten ons dus in voor zowel klimaatdoelstellingen als sociale doelstellingen (bijv. wereldwijd geen armoede).

Wij doen dit door ons op een aantal van de 17  SDG’s (Sustaineble Development Goals) te richten. Dit zijn duurzaamheidsdoelstellingen waaraan wereldwijd 193 landen proberen deze doelen samen te realiseren vóór 2030.

Waarom zijn wij er?

Wij vinden dat er bepaalde dingen anders kunnen op school en in de wereld. Daarom willen wij graag onze school verduurzamen. Om dit doel succesvol te realiseren willen wij de studenten en het personeel op een prettige, informatieve en inspirerende manier betrekken bij onze activiteiten en plannen.

We willen laten zien dat verduurzamen niet altijd extreem hoeft te zijn, maar dat je met kleine aanpassingen al heel veel verschil kunt maken,

Wat doen wij dan precies?

Een van de dingen die wij doen zijn het organiseren van pauze activiteiten. Hierbij staan we 1x in de week tussen 11:45 en 13:30 in de kantine met een leuke activiteit. Deze activiteiten hebben allemaal betrekking tot duurzaamheid.

Ook maken wij lesopzetten voor docenten. De lesopzetten kunnen docenten gebruiken of verwerken in hun lesprogramma om zo studenten wat bij te brengen over duurzaamheid.

Verder bedenken we ook campagnes en denken wij voortdurend mee aan duurzame(re) oplossingen voor de school. Hierbij kun je denken aan het promoten en het aanleren van afval scheiden op school. Wil je meer weten over Grof Zuid, of heb je een andere vraag? Stuur ons dan een berichtje via onze Instagram @grof_zuid. Of stuur een mailtje naar a.deklerkmorrice@rocva.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *