Wat zijn de SDG’s ?

SDG’s wat zijn dat nou eigenlijk? In deze blog kom je erachter wat SDG’s zijn en hoe Grof Zuid deze toepast op onze school

Wat zijn SDG’S

SDG staat voor Sustainable Development Goals. In het Nederlands ‘’Duurzame Ontwikkelingsdoeleinden. De SDG’S  zijn er om doelen in de wereld aan te kaarten die momenteel een probleem zijn en in de toekomst moeten veranderen. De SDG’S zijn er dus eigenlijk om de wereld een betere plek te maken.

Welke SDG’s zijn er?

In totaal zijn er 17  SDG’S die allemaal over verschillende dingen gaan. De SDG’S hoeven niet alleen over milieu te gaan, maar ze gaan ook over: dieren, vrede, mensen en welvaart. Hieronder kun je ze alle 17 bekijken

Wie voeren de SDG’S uit?

Er zijn verschillende landen die samenwerken en samen nadenken over hoe we deze doelen met zijn allen kunnen behalen. Zoals Bijvoorbeeld de Verenigde Naties en de Europese Unie die onderling afspraken met elkaar maken.

Niet alleen landen werken aan deze doelen, ook binnen het bedrijfsleven wordt soms aandacht besteed aan deze doelen. Denk aan een bedrijf dat investeert in groene energie, of een bedrijf dat geen onderscheid maakt van personeel op basis van ras, afkomst of geslacht. Maar ook vrijwilligers die les geven in derde wereld landen om kinderen te kunnen voorzien van goed educatie.

Een normale burger kan ook bewust of onbewust meehelpen de SDG’s te realiseren, door bijvoorbeeld biologisch vlees of zelfs helemaal vlees te eten. Met als rede niet mee te willen werken aan de massaproductie van vlees of vis waar de dieren onder lijden.

De SDG’S op het ROC van Amsterdam College Zuid

Wij van Grof Zuid proberen zoveel mogelijk van deze  doelen onder de aandacht te brengen bij studenten, docenten en het personeel.

Zo bedenken we lesopzetten voor docenten, zetten we ons in voor diversiteit en inclusie op onze school en bedenken we leuke pauze activiteiten die we aanbieden in de kantine. Dit allemaal is in het teken van de SDG’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *