Duurzaam de feestdagen in

Adopteer deze kerst een kerstboom.

December, de tijd van sinterklaas, kerst, en… cadeaus. Over het algemeen worden er in deze periode erg veel spullen geconsumeerd. Dit is helaas slecht voor het milieu, omdat er bij het produceren van spullen erg veel energie wordt verbruikt (CO2-uitstoot). Ook is het zo dat er door het winnen van bepaalde grondstoffen giftige stoffen vrij komen die schadelijk zijn voor het milieu, maar ook voor ons mensen. Ben je benieuwd hoe je duurzamer de feestdagen in kan gaan? Lees dan verder!

Duurzame cadeautjes

Vind je het leuk om cadeautjes te geven tijdens de feestdagen? Dat kan nog steeds en nog eens duurzaam ook! Zo heb je misschien wel spullen in huis liggen die je nooit of zelden gebruikt hebt. Denk bijvoorbeeld aan een vaas, beeldje, huishoudelijke apparaten, boeken of oud speelgoed. De opties zijn eindeloos.

Duurzame verpakkingen

Cadeaus leuk inpakken kan ook duurzaam. Gebruik hiervoor kranten of bruin papier. Bruin papier is overigens papier wat niet gebleekt is. Dit is dus minder schadelijk voor het milieu dan het normale inpak papier.

Duurzame kerstboom

Best zonde eigenlijk dat we elk jaar een afgekapte kerstboom kopen die na 1 maand alweer weggegooid wordt en uiteindelijk op de brandstapel beland. Kies daarom liever voor een kunstboom. Deze heb je tegenwoordig in allerlei verschillende maten, types en prijzen.

Wil je toch liever een échte kerstboom? Geen probleem, maar kies dan voor een kerstboom waar nog wortels aanzitten. Deze kan je na de feestdagen in je tuin planten waardoor je hem niet weg hoeft te gooien. Heb je geen tuin? Ook geen probleem, tegenwoordig kun je zelfs een kerstboomhuren. Kijk voor meer informatie op https://adopteereenkerstboom.nl/.

Digitale kerstkaarten

Een kerstkaart versturen of ontvangen is natuurlijk erg leuk, alleen is het wel zonde van het papier wanneer deze in de prullenbak verdwijnt. Kies er daarom liever voor deze digitaal te versturen. Je kunt tegenwoordig gratis in allerlei programma’s dingen ontwerpen, dus ook kerstkaarten! Een goed en gebruiksvriendelijk programma hiervoor is Canva.

Heb je een vraag of wil je graag meer informatie? Stuur ons dan een berichtje via Instagram @grof_zuid of stuur een mailtje naar a.deklerkmorrice@rocva.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *