Geschiedenis van Valentijnsdag 

De geschiedenis van Valentijn is een fascinerend verhaal van oorsprong en evolutie. Het feest is ontstaan in het oude Rome, waar men in februari de Lupercalia vierden, een feest ter ere van de god Lupercus. Tijdens dit feest werden jongens en meisjes door loting aan elkaar gekoppeld als symbolische paartjes. Later, in de 4e eeuw, werd het feest verbonden met Sint-Valentijn, een martelaar die werd vereerd om zijn goede werken en plichten als priester.  

Met de opkomst van het christendom werd Valentijn beschouwd als een heilige en een symbool van liefde en romantiek. Het feest werd steeds meer gevierd en uiteindelijk over de hele wereld verspreid, met feestelijke tradities die zich ontwikkelden en veranderden naarmate de tijd verstreek.  

Wat is het nut van duurzame cadeaus geven? 

Door eenvoudigweg een cadeau te geven dat milieubewust is, laat u zien dat u respect heeft voor het milieu en ook dat de mensen om uw heen belangrijk is voor u. Door cadeaus te geven die ecologisch verantwoord zijn; benadrukt u dat u veel waarde hecht aan duurzaamheid.  

Duurzame producten zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die langer meegaan dan goedkoop plastic of papier.   

Geschreven door: Ada Pobielajew

Wil je zelf nog aan de slag?

Vind hier tips voor zelfgemaakte duurzame cadeaus (Hier zit ook een fijne last minute tip in)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *