Sail for the Future – RECAP!

Geschreven door Ada Pobielajew

Ahoy!

 Wij zijn net terug van een geweldig uitje met Sail For The Future!  

Zoals de naam als verklapt, we hebben gezeild. Voor vier dagen waren we op het water te vinden, tussen het IJssel- en Markermeer. Met de casus van KLM Cityhopper in onze hoofden, zijn we aan boord gestapt van klipper (lees: een hele grote boot) de Zeester in Lemmer.  

Door middel van Challenge Based Learning methode, zijn we aan de slag gegaan. Mijn groepje had de probleemstelling “Hoe kunnen we de passagier bewust maken van hun keuzes?” Dus brainstormen maarrr……. Al snel lag de tafel vol met post-its, en de dialogen leken maar geen eind in zicht te hebben. Voordat ik het doorhad, waren we eerst in Enkhuizen aangemeerd.  
 
Na een heerlijk ontbijt met 24 andere studenten van de TU, HvA, Aeres en ROC van Flevoland, was het tijd om de zeilen omhoog te hijsen. Daarna volgde weer een brainstormsessie die alleen ondergebroken werd voor een korte lunchpauze, omdat iedereen zoveel zin had om terug te komen aan tafel. We eindigden de dag in Monnickendam. De volgende dag (onze laatste zeildag) vertrokken we naar Amsterdam en was ik druk bezig met illustraties voor ons prototype. ‘s Avonds hadden we een geweldige Bonte Avond! 
 
Donderdagochtend presenteerde wij onze ideeën aan de medewerkers van KLM Cityhopper in Eye Amsterdam. De zaal zat vol met medewerkers van KLM, onze scholen en van sommige deelnemers waren familieleden ook aanwezig. What a support!  

De momenten die ik met andere studenten aan boord heb kunnen delen, zijn nogal priceless geworden. Ik kijk met heel veel emotie terugkijken op deze korte, leerzame reis vol met uitdagingen.  

Benieuwd naar wat we hebben bedacht? Stel de vragen gerust!
Wil jij volgend jaar ook mee? Laat het ons weten. 

Groetjes, en mogen jullie een goede wind en een rustige zee hebben! 
– Ada 

P.s. Ik werd hartstikke zeeziek hahaha!

26 april 2023

Top ervaring, super leuk om ook erbij te mogen zijn. Leuk om nieuwe mensen te leren kennen!
– Laura

Was inderdaad een fantastische trip, heb behoorlijk genoten ondanks de duizeligheid, maar dat hoort erbij!
– Jonas


– Chelsea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *