Groene Peper 2023

Leeuwarden, oh Leeuwarden! Het was de moeite waard om vroeg op te staan en de Groene Peper 2023 bij te wonen. Samen met onze coaches en medestagiairs zijn we vanuit Amsterdam vertrokken. Na anderhalf uur waren we in het prachtige Fryslân!

Ons plan was simpel: ons marktstandje opzetten, deelnemen aan de opening, The Green Office van ROCvAF promoten tijdens de lunch en de geplande workshops bijwonen. Groene Peper is een kans voor onderwijsprofessionals om elkaar te ontmoeten en de dialoog over duurzaamheid in het onderwijs aan te gaan. Woensdag 24 mei gaven we een webinar samen met de green Office HvA, MRA Go en Green Office Movement over de rol van green offices in het onderwijs.

Het thema van dit jaar was “Pak jouw rol!” In de inspirerende keynote speech van Marije Klomp werden de weg naar duurzaamheid en het belang van samenwerking benadrukt. Haar woorden inspireerden me en ik maakte volop waardevolle aantekeningen.

Terug bij ons marktstandje merkte ik op dat we de enige mbo-school waren in de ruimte. Waarom hebben niet meer mbo-scholen een Green Office? Als The Green Office ROCvAF willen we een goed beeld geven van mbo-opleidingen. Hopelijk richten steeds meer mbo’s hun eigen Green Offices op, zodat we volgend jaar weer bij elkaar kunnen komen.

De organisatie van Groene Peper werkt eraan om meer mbo-scholen uit te nodigen. Schrijf je volgend jaar in, het is gratis en een waardevol netwerk evenement met interessante webinars, workshops en sprekers. Hoe meer studenten en medewerkers van mbo scholen zich aansluiten hoe groter onze stem in duurzaamheid bewegingen in het onderwijs!

Kun je niet aanwezig zijn? Geen probleem. Bekijk de waardevolle webinars die voorafgaand aan het evenement online plaatsvinden. Het materiaal van dit jaar wordt in juni online beschikbaar gesteld op de website van Groene Peper. Houd hun website en sociale media in de gaten. Wie weet, tot volgende keer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *